Dolaze nam hladniji dani pa bi smo želeli da Vam pomognemo da Vaše automobile na auto gas ( TNG ) što bolje pripremite za predstojeće hladne dane.

Nepravilnim korišćenjem auto gas sistema može doći do problema tako što pojedini vozači svoje automobile celog leta pale isključivo na plin pa zbog dužeg stajanja i nekorišćenja benzina dešava se da benziske dizne zapeknu – zalepe.  Dok isparivač prilikom paljenja na plin zimi zaledi, pucaju membrane i gumice u isparivaču i dolazi do velikog problema prilikom prvog jutarnjeg paljenja.

Sastav auto gas instalacije

Mnogi vozači se tek tad zapitaju: zašto je auto leti palio na plin a kad se temperature spuste u minus neće da upali ?

Odgovor je vrlo jednostavan a to je: oštećenje membrane u isparivaču koji je ledio tokom leta. 

Remont plinskog isparivača

Zašto auto teško pali zimi na benzin?

Pa i tu je jednostavan odgovor a to je zapekle su benziske dizne, stvoren je čađ i nečistoće u benziskim diznama. 

Najčešći problemi što se tiču benzinskih dizni su zaprljanje dizni ili začepljenje. Kvalitet goriva, eksploatacija dizni, veći broj pređenih kilometara sve to utiče na pojavu ovog problema. Konkretan problem koji se tiče i sistema sa auto gasom je što se preko leta benzinske dizne slabo koriste. Kod sekvent uređaja pri visokim temperaturama benzinske dizne veoma kratko rade . Tokom dužeg vremena bez rada stvara se čađ i garež na vrhovima dizni što dalje onemogućuje normalan rad i kvalitetno rasprišivanje dizni. Kada dođe do pada temperature auto gas sistemu je potrebno znatno više vremena dok sa benzina prebaci na auto gas te se i benzinske dizne duže koriste. Ukoliko postoji gore navedeni problem sa njima  auto otežano pali i trokira pri dodavanju gasa. Rešenje za ovaj problem je samo čišćenje BENZINSKIH dizni. 

Ovu uslugu obavljamo u našem servisu gde više o tome možete pročitati OVDE.

Pre i posle ultrazvučnog čišćenja benzinskih dizni

O većini problema kod vozila sa pogonom na auto gas, možete pročitati klikom na OVOM LINKU.

 

Autor teksta: Strukovni inženjer elektrotehnike i računarstva Stefan Kostadinović

 Bulevar Cara Konstantina 67G, Niš

          +381 18/ 45 42 574
          +381 61/ 277 95 93